Transwijk Energie

In uw woning

 

De appartementen zijn goed geïsoleerd en worden verwarmd en gekoeld door een Warmte- en Koudeopslag installatie (WKO) middels vloerverwarming. Uw appartement heeft hierdoor altijd een prettig binnenklimaat en draagt bij aan een goed milieu. Naast het duurzame karakter, heeft het ook praktische voordelen zoals meer wooncomfort, geen radiatoren en een gezonder binnenklimaat.

Warmte en koeling via de vloer
Vloerverwarming verwarmt de ruimte heel gelijkmatig waardoor het al veel eerder behaaglijk is. Daardoor kunt u de thermostaat door de bank genomen wat lager zetten. Dit scheelt voor elke graad Celsius maar liefst 6% stookkosten! U hoeft ’s nacht ook niet meer uw verwarming laag te zetten. Door de hoogwaardige isolatie van uw woning en de lage temperatuur vloerverwamring- en koeling, is het zelfs beter om uw woning ’s nachts en overdag op een constante temperatuur te houden ergens tussen de 18 tot 22 graden. Bijkomend voordeel van het duurzame  energiesysteem is dat u in de zomer, als het buiten erg warm is, ook koud water door de leidingen kunt laten stromen. Tijdens warme zomerse dagen kunt u het in huis een stuk koeler krijgen dan buiten. Zonder last te hebben van het bekende droge ogen-effect van airconditioning.

De voordelen van vloerverwarming

 

Tips

Gelijkmatig en geleidelijk 
U kunt niet ‘even snel’ een paar graden warmer stoken. Sterker, u kunt de verwarming het beste altijd op dezelfde temperatuur laten staan. Dus ook ’s nachts of als u een weekend weg gaat. Gelijkmatig continu verwarmen kost minder energie dan steeds opnieuw opwarmen. Als u voor langere tijd op vakantie gaat, kan de temperatuur wel eventueel wat lager. Hou er dan wel rekening mee dat het bij terugkomst enkele uren kan duren voor uw huis weer op temperatuur is.

Goed ventileren
De huizen zijn tegenwoordig zó goed geïsoleerd, dat er geen kieren meer zijn waar frisse lucht naar binnen komt. Zorg daarom voor goede werking van de in uw huis ingebouwde ventilatiesystemen en houdt alle roosters schoon en open. Dit garandeert een gezond binnenklimaat.

Uw keuze voor vloerbedekking
Niet iedere vloerbedekking is geschikt voor vloerverwarming

Ons advies is: .

Type vloerbedekking Geschiktheid in uw woning
Natuursteen Altijd toepasbaar
Tegels (plavuizen) Altijd toepasbaar
Hout, parket, laminaat De meeste soorten parket zijn toepasbaar. Parket van zacht hout zoals beuken, vuren en berken is niet geschikt voor toepassing met vloerverwarming. Ook parket van lange planken is ongeschikt.
Kurk Niet toepasbaar
Linoleum, marmoleum Altijd toepasbaar
Zeil, PVC Altijd toepasbaar mits het direct op de vloer wordt gelijmd (dus niet zwevend wordt gelegd).
Tapijt of tapijttegels De meeste soorten tapijt zijn toepasbaar. Tapijt met een foamrug of hoogpolig tapijt is echter ongeschikt. Er mag nooit een ondertapijt worden toepast.

 

 

 


 

Vloerbedekking

Niet alle type vloerbedekking gaan goed samen met vloerverwarming. Belangrijk is dat u goed kijkt naar de isolatiewaarden van de vloerbedekking. Bij een te hoge isolatiewaarden heeft u minder profijt van uw vloerverwarming en moet u harder stoken.